• slide
 • Citaten uit het boek

  We varen over de brede, langzaam stromende rivier, bruin van kleur, waarin tal van bergstroompjes uit de jungle zich hebben verzameld. Maar hoe idyllisch dat ook klinkt: onderweg ga ik nog meer twijfelen aan mijn plan als de motor afslaat. De Musi wordt hier druk bevaren door grote zeeschepen, en wij zitten in een klein bootje dat het niet meer doet.


  Toegegeven: ik plaagde ze wel eens als mannen opschepten over hun auto, bijvoorbeeld een Audi 80.

  “Heb je die dan al in 1980 gekocht?”
  Of als ik zo nodig moest weten dat iemand in het gelukkige bezit was van een Ferrari.
  “Oh, ik heb twee vliegtuigen gehad.”


  Heeft Frank de Boer – toch een gelouterde verdediger – zich vooraf voldoende verdiept in zijn tegenstander? Ik krijg niet de indruk. Had hij in 2001 de eerste negen hoofdstukken van dit boek kunnen lezen, dan was hij waarschijnlijk beter op zijn hoede geweest.

 • Webshop

  Het boek is verkrijgbaar via deze webshop, 
  ook via alle boekhandels, ook de digitale.

   

  Elsedien de Groot kijkt met zoveel plezier terug op haar loopbaan dat ze er zelfs een boek over schreef: Jungle Girl.

  Ze werd geboren op Sumatra, waar haar vader werkte. Na haar studie Rechten in Groningen kwam ze via Curaçao en Londen en functies bij de Universiteit van Maastricht terecht in topbanen bij Nyenrode en zelfs De Efteling. In 1993 startte ze als ondernemer in voedingssupplementen met het merk Plantina, dat ze in 2015 verkocht. Ze heeft geen kinderen. “Daarvoor ben ik altijd te druk geweest”.