• Citaten uit het boek

  We varen over de brede, langzaam stromende rivier, bruin van kleur, waarin tal van bergstroompjes uit de jungle zich hebben verzameld. Maar hoe idyllisch dat ook klinkt: onderweg ga ik nog meer twijfelen aan mijn plan als de motor afslaat. De Musi wordt hier druk bevaren door grote zeeschepen, en wij zitten in een klein bootje dat het niet meer doet.


  Toegegeven: ik plaagde ze wel eens als mannen opschepten over hun auto, bijvoorbeeld een Audi 80.

  “Heb je die dan al in 1980 gekocht?”
  Of als ik zo nodig moest weten dat iemand in het gelukkige bezit was van een Ferrari.
  “Oh, ik heb twee vliegtuigen gehad.”


  Heeft Frank de Boer – toch een gelouterde verdediger – zich vooraf voldoende verdiept in zijn tegenstander? Ik krijg niet de indruk. Had hij in 2001 de eerste negen hoofdstukken van dit boek kunnen lezen, dan was hij waarschijnlijk beter op zijn hoede geweest.

 • Boek Reviews

  Ha jungle girl, ik heb zojuist met veel plezier jouw boek uitgelezen. Wat een mooi project je pensioen mee aan te vangen! Hartelijke groet, 

  Hanneke, 29 december 2021


  Enkele weken geleden hebben wij elkaar ontmoet. Ik kocht toen jouw boek en heb het inmiddels uit. Super leuk om te lezen. Mooi geschreven en de humor die je er in hebt verwerkt is geweldig!

  Erna, 16 december 2021


  Ik heb me kòstelijk vermaakt bij het lezen van uw boek. Vlot geschreven, passende bruggetjes van heden naar verleden, en hùmor. Ik zou zeggen; verplichte  kost voor alle opgroeiende meiden. Ze hoeven niet allemaal een exacte kopie van Elsedien te worden, maar iedereen kan wel een beetje Elsedien in haar leven (of het zijne) gebruiken. 

  Zet me maar op de lijst voor deel 2.

  Marjan Mentink, 8 september 2021


   

   

   

   

   

   

   

  Thea, 28 juni 2021 


  Gisteren had ik je boek uit! In één week door je hele bijzondere leven gelezen … supersnel voor mijn doen! Ik vond het heel boeiend! De opzet om aan het begin van elk hoofdstuk even iets over het heden te schrijven, vond ik ook heel geslaagd. Je hebt zoveel te vertellen. Dank voor je mooie levensverhaal!

  Antoinette, 23 maart 2021


  ‘Jungle Girl’ geeft een boeiende inkijk in de avontuurlijke levensloop van mr. Elsedien de Groot. Na te zijn geboren in Indonesië, bestreek zij vier continenten. Ondanks de kampellende van haar ouders, heeft ze toch een ‘Aziatisch hart’ behouden. Het leven van Elsedien is even kleurrijk als fascinerend en levert actuele tips op voor leidinggevenden. Een van de hoogtepunten is de vliegtocht als copiloot van een eenmotorige Cessna 210 van Londen naar Zuid-Australië, in 28 dagen. Kortom, een spannend ‘jongensboek’.

  Margriet, 6 maart 2021


  Han, 24 februari 2021


  Heb ontzettend genoten van uw boek … spannend en vol zelfspot, daar hou ik wel van ! Wij willen u graag tzt , als het weer mag een keer als spreekster uitnodigen! Nogmaals hartelijke dank en fijne avond. 

  Esther, 23 februari 2021


  Had het vandaag uit en vond het boek een  “echte pageturner ” en Elsedien een vrouw met ballen! 

  José, 18 februari 2021


  Een inspirerend boek wat laat zien dat het spreekwoordelijke glazen plafond prima doorbroken kan worden, als je als vrouw je mannetje (of eigenlijk dus vrouwtje) staat. Elsedien heeft een prachtcarrière  achter de rug, dat wist ik, maar hoe wijds deze was heb ik nooit geweten. Fijn boek.

  Franca, 8 februari 2021


  Je schrijft geweldig en ik had niet gedacht dat ik me zo in jouw verhaal zou herkennen. Je boek is echt goed, Elsedien. Origineel, inspirerend en eerlijk! Bovendien voor mensen met een Nederlands-Indische achtergrond een feest van herkenning.

  Ada Aukje, 23 januari 2021


  Het boek is vlot geschreven en ik heb het snel uitgelezen. Het verhaal is aangrijpend, grappig, vaak inspirerend en dwingt respect af. Wat een mens allemaal wel niet kan doen en bereiken in een leven!

  Een grappige en treffende quote uit het boek vond ik:

  Eerder liep ik Prins Bernard al tegen het lijf, tijdens een vliegmedische keuring in Soesterberg. Ik hield de deur voor hem open. “Dat hoeft u niet te doen”, zei hij met zijn kenmerkende accent. “Meneer, dat doe ik voor iedereen.”

  Evert, 29 november 2020


  Ik wil je even laten weten dat ik met veel plezier je levensverhaal heb gelezen.

  Ik vind dat je een mooi boek hebt geschreven en het leest op een hele prettige, vlotte manier.

  Mooi om te lezen dat je door heel veel glazen plafonds bent gegaan en dat je heel ver kan komen met de juiste dosis energie en doorzettingsvermogen.

  Mark, 16 november 2020


  Jungle Girl is een echte page-turner: vlot, levendig en met de nodige humor geschreven; het leest als een avonturenroman pur sang. De belevenissen van Elsedien doen soms denken aan de verhalen van de hoofdpersonages uit de werken van Rudyard Kipling, Charles Dickens en George Bernard Shaw. Ik heb genoten van Jungle Girl, het levensverhaal van Elsedien de Groot, une Grande Dame, waarvan deze eeuw er nog te weinig telt.

  Rolf, 12 oktober 2020


  Heb je boek in één ruk uitgelezen. Boeiend en interessant.

  Fien, 4 oktober 2020


  Je hoorde vroeger wel zeggen: “Me Tarzan, you Jane”. Dit boek gaat werkelijk over de kracht van een vrij geboren en zich vrij makende vrouw. Zij zegt: “Me Jane, and who on earth are you?”

  A.M, 12 augustus 2020


  Een plezier om te lezen. Dat je tegenwind nodig hebt om te kunnen vliegen, vind ik een fijne wijsheid. Ik zal er m’n voordeel mee doen nu we in zwaar weer zitten.

  Jeroen, 4 augustus, 2020


  Het is een heerlijk boek! In twee dagen uitgelezen. Als er al een glazen plafond bestaat, dan niet voor Elsedien de Groot. Meerdere malen ging ze er dwars doorheen, al op jonge leeftijd. En de scherven? Die liet ze opruimen door mannen.

  Stan, 23 juli 2020


  Intuïtie volgen en opletten. Dit is het levensverhaal met dalen en pieken van een wereldburger, dat leest als een trein. Een mooi inzicht in na-oorlogse verhoudingen met een dame die haar mannetje staat. Prachtig.

  DAKamping, 21 juli 2020 (op bol.com)


  Heb genoten, wat een avontuurlijk leven! Van begin af aan vlot en meeslepend geschreven. Elsedien observeert scherp, geeft rake typeringen met de nodige kwinkslagen.

  Renate, 12 juli 2020


  Gisteren heb ik in één adem jouw boek uitgelezen, wat een ontzettend mooi verhaal! Genoot van de herkenning van de jeugd in Indië. Mijn omaatje groeide daar ook op en ik herkende de uitspraken. En dan die vliegreis! Jemig, wat een avontuur.

  Heleen, 10 juli 2020


  Boek uit! Geweldig wat een mooi en boeiend verhaal. Zo gedetailleerd, als een historisch document. Heb er urenlang van genoten en kon niet ophouden met lezen.

  José, 19 juni 2020


  Jouw schrijfstijl is verkwikkend en vlot en nodigde mij uit om steeds verder te willen lezen! Het maakte mij nieuwsgierig. Dank je voor de spiegel die je met jouw boek hebt gegeven aan mij … en vele anderen denk ik!

  Marry, 18 juni 2020


  Hier ook in één adem uitgelezen. Het is net alsof je naar een spannende film aan het kijken bent. (…) Mijn man heeft je boek na mij ook in één keer uitgelezen! Erg spannend geschreven.

  Debby, op Facebook


  Mega inspirerend, en al zeker voor mijn nog jonge generatie!

  Zonneke, 23 mei 2020


  Ik heb het prachtige boek uit. Indrukwekkend, wist al wel dat u onwijs veel had meegemaakt zoveel verschillende banen had gehad. U bent een voorbeeld voor vele andere altijd in jezelf geloven nooit opgeven. Ik heb het met een lach en een traan gelezen.

  Elza, 8 mei 2020 


  Jammer, je boek is uit … en ik heb er nog wel extra lang over gedaan. Vaak gelachen, maar ook ontroerd.

  Marie-Louise‎, op Facebook


  Soms ontmoet je mensen waarvan je denkt: jouw leven klinkt als een avonturenfilm die ik graag zou zien! In het geval van Elsedien de Groot werd het een boek: Jungle Girl. In één ruk uitgelezen vandaag. (…) Ik heb gisteren al de tweede besteld – mooi cadeau voor de nieuwe generatie!

  Margot, op Facebook


  Schuddebuiken. Het boek leest als een trein en regelmatig zit je te schuddebuiken van het lachen als je leest wat ze allemaal uitgevreten heeft in de (mannelijke) zakenwereld. Of je vandaag de dag nog zo leiding kunt geven, is de vraag. Al zijn er vast veel leidinggevenden die het maar wat graag stiekem zo zouden willen doen.

  BDDrent, 21 april 2020 (op bol.com)


  Stoer en krachtig. Een heerlijk lezend en inspirerend boek! Elsedien laat zien hoe zij zich van buitenbeentje in het gezin ontwikkelt tot een stoere, krachtige vrouw die het leven ten volle leeft. Met veel lef gaat ze haar avonturen aan, die ze met humor beschrijft. Een aanrader, dit boek!

  Aspergegirl, 4 mei 2020 (op bol.com)


  Leuk en insiprerend boek! Je verveelt je geen moment met dit met veel vaart geschreven boek van en over een avontuurlijke (zaken)vrouw met een bijzondere kijk op de wereld. Vermakelijk, leerzaam en inspirerend!

  Pim Christiaans, 25 april 2020 (op bol.com)


  Inspirerend. Een ongewoon, grappig en onverwacht bijzonder boek. Eerst wat ongemakkelijk, maar later ongelooflijk inspirerend voor vrouwen die nog in een ouderwetse mannenwereld werken.

  IsaW72 Arnhem 17 april 2020 (op bol.com)