• Boek

  Jungle Girl 

  Avonturen op vier continenten

  Waargebeurde levensavonturen

  Hét ‘vakantieboek’ van 2020


  Vlieg met Jungle Girl de wereld over, gewoon vanuit je eigen stoel

  Ze groeide op in de jungle en drong later diep door in de mannenwereld, mr. Elsedien de Groot. De ongrijpbare vrouw, met haar step, Mercedes en vliegtuig. “Als je één van de boys wil zijn, zorg dan voor de juiste toys”, wist ze al snel.


  Ze vloog in 1978 als copiloot met een eenmotorig vliegtuigje van Londen naar Albury (Australië). Een tocht van een maand, met tankstops op plaatsen waar een vrouwelijke vlieger ongewenst was of op zijn minst een bezienswaardigheid.


  Ze was onder andere advocaat, hoofd commerciële zaken, adjunct-directeur en ondernemer. Waar ze werkte, ontstond verandering.

  Zoals op de Antillen (bij de Gouverneur), in Londen (bij een oorlogsheld), Maastricht (bij de professor), Breukelen (op het kasteel), Kaatsheuvel (in het pretpark), Zeist (bij de uitkeringsinstantie) en de Achterhoek (eigen baas). Ze steunde het vrouwenvoetbal al voordat de rest van de wereld wakker werd. En ze legt nog één keer uit hoe het nou zat met de ‘kwestie Frank de Boer’.


  Het glazen plafond? Daar vloog ze zelf wel doorheen. “Ik heb nog dagelijks profijt van mijn vliegervaring op vier continenten. Het leert je om snel te beslissen. En alles over je eigen mogelijkheden.”


  Auteur: Elsedien de Groot

  Uitgever: Flamingo Management BV
  Prijs: € 22,70 (224 pag.)
  ISBN: 9789076161167

  Meer informatie: elsedien@elsedien.nl
  Website: www.elsedien.nl
  Webshop: www.elsedien.nl/webshop